28.5.09

Megerse Kenya AB'ye üye degilmis...

20 Mayis gece yarisi hani yollara düsmüstük ya Swiss Havayollari'yla Zürih üzerinden Fransa'ya dogru. Sabah sag salim Zürih'e vardik. Pasaport kontrol öncesi güvenlikten geçerken güvenlik görevlisi hanim çantamizdaki Nairobi Havaalani'nda satin aldigimiz, güvenlik amaçli agzi mühürlenmis posete konmus suyu nereden aldigimizi sordu. Biz de Nairobi Havaalani'ndan satin aldigimizi ve güvenlik geregi posetin agzinin mühürlendigini belirttik ama görevli Kenya'nin Avrupa Birligi'ne üye olmamasi dolayisiyla suyumuzu çöpe atmak zorunda oldugunu söyledi ve poseti çöpe firlatti. Cantamizda bir de bos su sisesi vardi, onu da evirip çevirip baktiktan sonra bunu yaniniza alabilirsiniz dedi. Saka gibi bir sey. Havaalani güvenlik görevlisine kafa tutsak ne ise yarayacak ki sinirlerimizi törpülemekten baska diye düsünüp, sadece güldük geçtik.





Ya, biliyor muydunuz? Kenya AB'ye üye degilmis...

25.5.09

Fransa'da bahar

21 Mayis itibariyle Fransa'ya, Dinard'daki evimize geldik. Nairobi'ye tasindigimizdan beri pek gelemiyoruz Fransa'ya. Halbuki Angola'dayken öyle miydi? Oturma iznimiz olmadigi için iki sene boyunca her iki ayda bir vize almaya önce Paris'e, oradan da Dinard'a geçiyorduk Angola'dayken. Iki ay Angola üstü medeniyet iyi geliyordu açikçasi. Ancak Nairobi'ye tasindiktan yaklasik 4 ay sonra oturma iznimiz alinmis, alien kartimiz cebimizdeydi. Aslinda benim alien oldugumu herkes bilir gerek yok karta dememe ragmen, kurallar geregi basvurduk. Eh, bu durumda haydi vize için Paris'e gidelim diyemiyoruz her iki ayda bir. Gerçi Nairobi Afrika'nin avrupai yüzlerinden biri oldugundan, pek de ihtiyaç hasil olmuyor medeniyete dogru meyletmeye. Ama, yine de "Baharda Dinard pek güzel olur. Motosikletle çevre turlarina çikariz, Cancale'e istiridye yemege gideriz. Bahçede kamelyalar da ne güzel açmistir. Acaba elma agacinin bu sene rekoltesi nice olacak? Ya erik agaci?" düsünceler kafamizda yola koyulduk. Iyiki de koyulmusuz, zira geldigimizden beri hava harika, gerçi kamelyalarin zamani geçmis ama yine de birkaç kamelyayi halen dalinda ve birçoklarini da yerlerde görme keyfine eristik. Eh, o uzun zamandir kapali olan evimize güzel bir temizlik yapip, biraz da bahçeyle ilgilendikten sonra kendimizi disari turlarina gerdik.

Geçen haftasonu Dinard pek senlikliydi. Honda The Gold Wing Road Riders Association (GWRRA) 'in düzenledigi bir organizasyonla Avrupa'nin birçok ülkesinden yüzlerce motosiklet sever Dinard'in sokaklarinda adeta geçit töreni yaptilar. Ardindan da evimizin yakinindaki spor tesisinin bahçesinde önce parti, ardindan da bir gecelik kamp yaptilar. Biz de fotograflarini çektik. Esime çok rahata benziyor su Gold Wing, bizim motoru satalim bundan alalim dedim ama kandiramadim. Goldwing adeta salon, salle à manger seklinde. Ancak Goldwing kullananlara baktigimizda yasini basini almis, hayattan keyif almayi seven, sporla pek arasi olmayan, hafif göbekli, pek sirindiler.

Daha yazacak çok sey var, ama burada da yapacak çok sey var. Dolayisiyla bana müsade...

Ha, eriklerde is yok ama bu sene hayli elma yiyecege benzer :-).




Geçen senelerde çektigim Dinard bahçeden birkaç foto


_


_

17.5.09

Afrika ağaçbaskı serisine devam...


3 mm kalinliginda 30x30 cm'lik mdf'in üzerine desenimi çizdikten sonra kagidin rengini korumaya karar verdigim yerleri baski öncesinde aletlerle oydum. Veeee, ardindan baski.
Bu sefer sadece tek baski uyguladim.

Kirmizi ve siyah rengi rulo üzerinde gelisi güzel karistirarak beyaz kagit üzerine baski yaptim.

Daha önceden yapmis oldugum bir ebrunun üzerinde kirmizi renk baski uyguladim.

Afrika serisi devam edecek . . .