28.5.09

Megerse Kenya AB'ye üye degilmis...

20 Mayis gece yarisi hani yollara düsmüstük ya Swiss Havayollari'yla Zürih üzerinden Fransa'ya dogru. Sabah sag salim Zürih'e vardik. Pasaport kontrol öncesi güvenlikten geçerken güvenlik görevlisi hanim çantamizdaki Nairobi Havaalani'nda satin aldigimiz, güvenlik amaçli agzi mühürlenmis posete konmus suyu nereden aldigimizi sordu. Biz de Nairobi Havaalani'ndan satin aldigimizi ve güvenlik geregi posetin agzinin mühürlendigini belirttik ama görevli Kenya'nin Avrupa Birligi'ne üye olmamasi dolayisiyla suyumuzu çöpe atmak zorunda oldugunu söyledi ve poseti çöpe firlatti. Cantamizda bir de bos su sisesi vardi, onu da evirip çevirip baktiktan sonra bunu yaniniza alabilirsiniz dedi. Saka gibi bir sey. Havaalani güvenlik görevlisine kafa tutsak ne ise yarayacak ki sinirlerimizi törpülemekten baska diye düsünüp, sadece güldük geçtik.





Ya, biliyor muydunuz? Kenya AB'ye üye degilmis...

4 yorum:

Tanya's dedi ki...

Aaaa..enteresan...değil miymiş yani?!!

Yahu su değil mi? noluyor...

selen dedi ki...

Merhaba, Havaalanlarinda boyle seyler yasaniyor ne yazik ki. Pasaport polisinin insafina kalmis oluyoruz o durumlarda. Benim basima boyle birsey gelmedi ama bir ulkeye girerken en stres cektigim zaman polisin onunde durdugum zaman. Bir keresinde Fransa'dan cikis yaparken pasaport polisi durmus pasaportumdaki diger vizeleri incelemisti tek tek. Tutmustu orda beni. "Sana ne, cikip gidiyorum iste sana ne" diye bagirasim gelmisti suratina ama basimi belaya sokmaktan baska elime ne gecerdi?

Bir daha boyle bir tatsizlik yasamamaniz dilegiyle,

Sevgiler,

figoltx dedi ki...

Ya degilmis... Ben de pek sasirdimmmm.
Neyse alti üstü bir sise su, hem de güvenlik mühürlü posette, ama özürü AB üyesi olmayan bir ülkeden alinmasi.

Havaalaninlarinda, özellikle Fransa'da Türk pasapaortunu gördüklerinde tavirlari degisiyor polisin. Esim Fransiz olmasina ragmen benim de basima gelmedi degil.

Adsız dedi ki...

hımmm demek İsviçre havaalanından aldığımız suları da bu yüzden elimizden alıyorlar :))oluyor böyle abukluklar..en iyisi gülüp geçmek alıştık artık.Sevgiler sana
asis