17.2.10

Rüya miydi yoksa gerçek mi???



Artik ulusal parklara gidip safari yapmanin bizi kesmedigine karar verip, Afrika sinirlari içinde medeniyet dedigin tek disi kalmis canavarin henüz ugramadigi yerleri kesfetmeye karar verdik.

Veeeeee, Etiyopya'nin güneyi, Omo Vadisi'ne dogru çevirdik rotamizi. Bir hafta boyunca kabilelerle içiçe unutulmaz anilarla dolu bir tatil geçirdik. Döndügümde "Gördüklerim bir rüya miydi? Yoksa etkisi altindan kaldigim bir belgeselin pasajlarini mi hatirliyorum?" diye soruyordum kendime. 2000 küsür foto çekmemis olsam, bu yüzyilda halen bu sartlarda, geleneklerine simsiki bagli kabilelerin varligini dimagim kabul etmeyecekti. Gezi anilarimi yazmak için uygun zamani ve o uygun zamanda ilhamin gelmesini bekliyorum. Ikisini denk getirir getirmez yazacagim, söz.
Omo Vadisi'ne dogru yola çikmadan önce internette detayli arastirma yapmistim. Bu arada birkaç hos portre gözüme takilmis ve bir tanesini tuvalime aktarmaya baslamistim bile. Tamamlamak bugüne kismetmis.
Omo Vadisi'nden birkaç foto;

_

_

_

_

5 yorum:

Asis dedi ki...

Figencim belgesel olarakda izlemiştim ama insan ürperiyor resimlere bakınca ilkel evet ama o dudakları o hale getirene kadar ne kadar acı çekiyorlar acaba ? inanmak güç geliyor ama gerçek dediğin gibi..sana ilham gelmesini bekleyeyim :) sevgilerimle,öpüyorum.

Tanya's dedi ki...

Figeeeen,

NAsıl da değişiyor herkesin gerceği..nasıl başka hayatlar sürüp gidiyor bizler fanuslarımızda yaşar...peh..

hbasak dedi ki...

??!!! Peki fotoğraf çektirmeye alışmışlar mı? korkmuyorlar mı, korkutmuyorlar mı? Ben fotoğraflarına bakınca bile ürktüm...siz korkmadınız mı?

Adsız dedi ki...

Harika blog harika anlatım ve harika fotoğraflar .Kesinlikle arkadaş listemde olmalı.Çok kaliteli herşey.
Sevgiler
A.B

figoltx dedi ki...

Asis'cim aci çekmek onlarda cesaretin simgesi, yoksa dislanabilirler. Tehlikeli onlar için. Yazdim Omo Vadisi ile ilgil bir yazi nihayet ama ilham bu sefer Ingiltere'den geldi :-). Nairobi Accueil'ün haziran ayi gazetesinde yayinlanacagi için ingilizce yazdim. Ayni ay da yazimla birlikte toplantida fotolarimdan ufak bir sergi yapacagim. Yazimin türkçesi sirada...

Tanyaaaa, Alis'in bir kez daha hayirli olsun. Sizin için uzun bir süre hayatinizin gerçegi, merkezi, etc Alis olacak. Kolay gelsin, keyfini çikartin...

Basak'cim, evet fotograf çektirmeye hayli alismislar. hele bir de ucunda poz basina 1 Birr olunca, çok kolay olmus alismalari. Yanimizda tecrübeli rehberimiz oldugundan açikçasi korkmadik. Ancak, yanliz basina gidilecek yerler degil. Biz Kenya'da atlayip arabamiza GPS'imizle geziyoruz korkusuz ama Omo'da biraz zor gibi. Rehberimiz olunca hiç korkmadik. Turu ayarladigimiz turizim sirketi de Etiyopya'nin en iyisi. Onlarla her yere giderim korkusuz...

A.B, çok sevindim beni arkadas listenize dahil etmenize. Sevgiler Nairobi'den...