15.6.11

Dubbi Volkani güzellik uykusundan uyandi...

Ethiyopya sirindaki bölgede dün gerçeklesen en yükseği 5,7 büyüklüğünde bir dizi deprem akabinde Eritre'de 1861 yilindan beri sessizligini koruyan Dubbi Volkani dün gece yarisi faaliyete geçti.




Dubbi yanardağından çıkan küllerin 13-14 kilometre yüksekliğe çıkmasının ardından, Türk Hava Yolları Nairobi, Entebbe ve Addis Ababa seferlerini karşılıklı olarak iptal etti. Seferlerin iptal edilmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan bu kentlere gidecek yolcular otellere yerleştirildi.




Geçen sene 15 Nisan'da Izlanda'da hani su telaffuzu hayli zor Eyjafjallajokull Volkanı faaliyete geçtiginde hava trafigini uzun süre felce ugratmis, insanlar havaalanlarinda sefil olmuslardi.




Yine yaz basi, insanlar ülkelerine dönmek üzereler ve bu sefer Dubbi hareketlendi. Dubbi Volkani aktivitesine tam gaz devam ederse eger Dogu Afrika hava trafigi ciddi sekilde etkilenecege benziyor. Simdiden Kenya Havayollari Londra, Cibuti, Addis Ababa, Amsterdam uçuslarini iptal etti bile. Yolcularin havaalanlarinda sürünmelerinden mada bu iptallerin ekonominin belini nasil bükecegi da ayri bir konu. Afrika'nin en karli havayolu Ethiyopya Havayollari yetkilileri Addis Ababa Havaalani'nin trafige kapanmasi durumunda büyük bir darbe yiyeceklerini ifade ediyorlar.




Doga sel, tsunami, hortum, deprem ve volkanik aktiviteler gibi kendi yöntemleriyle öc almaya devam ediyor. Eh, normal...

Hiç yorum yok: