17.8.08

Karibuni Kenya / Kenya'ya Hosgeldiniz

15 Agustos 2008 Nairobi'ye yerlesmek üzere ayak bastigimiz ilk gün. Uçaktan iner inmez yarim saat içinde Kenya vizemiz cebimizde, bavullarimiz elimizde, hatta taksinin bagajinda Yaya Tower Apart Otel'imize dogru yola koyulduk. Bir Kara Afrika ülkesi için yarim saatte tüm havaalani islemlerini halletmek aslinda bir mucize. Bir önceki Nairobi seyahatimizde Yaya Tower Apart Otel'i gözümüze kestirmistik kalmak için, isabetli bir karar vermisiz. Angola'ya ilk geldigimizde bir aylik yerlesme sürecinde otelde kalmistik. Bir ay boyunca ayni açik büfe, apartman dairesine göre daha küçük bir mekana sigmaya çalisma, vs nedenlerle bir hafta sonra biran önce zevkimize uygun bir ev bulsak da yerlessek diye düsünmeye baslamistik. Yaya Tower'da bir otelin sunabilecegi hemen hemen tüm hizmet var. Buna ilaveten internet baglantili büyük bir dairede kaliyor olmaniz da en büyük artisi. Havuz, tenis kortu, spor salonu, laundry, güvenlik, vs Yaya'nin aklima gelen hizmetleri. Asçi isterseniz o hizmeti de veriyorlar. Yok ben kendim pisiririm, ya da bizim gibi Nairobi'deki restoranlari kesfetmek istiyorum diyorsaniz o size kalmis. Yaya Tower'in diger artisi da Yaya Shopping Center'in hemen dibinde olmasi. Kisacasi ilk ay Yaya Towers'da kalmak dogru kararmis.
Geldigimizden beri sabah erkenden yollara düsüyoruz zevkimize uygun bir ev ya da daire bulabilmek için. Aradigimiz özelliklere sahip bir ev bulmak bizi hayli zorlayacak gibi görünüyor. Aslinda aradigimiz, iyi bir semtte, 3 odali, mümkünse ince bir zevkle dösenmis, yüzme havuzlu, spor salonlu , güvenlikli bir sitede ev ya da daire. Kenyali ev sahiplerinin zevkini gördükten sonra bos ev kiralamaya ve kendi zevkimize uygun dösemeye karar verdik. Umarim en kisa süre içinde uygun bir sey buluruz, zira ayaklarima daha simdiden kara sular indi.
Hele bir yerleselim sizlere söz veriyorum Kenya, Etiopya ve Tanzanya'yi gezdikçe yazilarim ve fotograflarimla sizleri de gezilerime dahil edecegim.

Simdilik izninizle...

6 yorum:

Goksu dedi ki...

Hosgeldin canim:)Bi yere tasinmanin en satafatli kismindasiniz ama otelin konforlu olmasi muhtesem bi sey.Insallah en kisa zamanda kendinize gore icinize sinen bi yer bulursunuz.

Anladigim kadariyla Kenya , Angola'dan daha yerlesmis bi yer .Yazilarini heyecanla bekliyorum.

Kolay gelsin!

figoltx dedi ki...

Nalan'cigim çok tesekkürler. Birkaç seçenek arasindan karar verme asamasindayiz. Onlari bulana kadar hayli dolasmamiz gerekti.
Nairobi Luanda'ya göre daha organize bir sehir. Ingiliz etkisi halen hissediliyor.Tek eksik denizin olmamasi Nairobi'de. Deniz için ta Mombasa'ya gitmek gerekiyor, ama yakin civarda göller var, dogasini gerçi bugün itibariyle kesfe basliyacagiz.
Selamlar...

Adsız dedi ki...

sizde de artık rengi değişecek her şeyin anlaşılan,hatta değişmiş bile...

dilerim istediğiniz özelliklerde ev bulabilirsiniz; kolay olmasa da... ben buldum valla; anaokulu yakın, hemen yanımızda iki tane çocuk ve dinlenme parkı var, geniş kaldırımlı yürüyüş alanları mevcut, servisime yakın, yaz kış sıcak suyu var, çarşıya beş dakika, çocukların koşup oynayabileceği genişlikte vs... aranınca buluyor, bir şekilde karşınıza çıkıyor/çıkartılıyor yani...

blogspot taki yeni bloğunuz hayırlı olsun; sevgiyle!

Delfina ; dedi ki...

Herşey sizin için daha güzel olsun figoltxcim...

kucak dolusu sevgiler istanbul'dan...

Şarküteri dedi ki...

Figoltoks yani FGL, blogspot' a hoş gelmişsin. Hem yeni bir blog sayfasına hem de yeni bir eve taşınma telaşı iki koldan yürüyor anladığım kadarıyla. Kolay gelsin, umarım kısa zamanda gönlünüze uygun bir yer bulursunuz.

Artık buradan takipteyiz, görüşmek üzere!

Unknown dedi ki...

belki sadece bir rüya ama en azından yakın gelecekte bir keşif planlıyoruz, satırlarınızın arasındakileri benimle paylaşır mısınız?

namaste'

antalya'dan

pınar