19.7.11

Hindistan nire? Karaçi nire?

"Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olmasına rağmen, yoksulluk Hindistan’da on milyonların kaderi haline geldi. Ülkenin finans merkezi olarak gösterilen ekonomi ve turizm kenti Karaçi sokaklarında çöplerden pirinç ayıklamaya çalışan kadının fotoğrafı, bu acı gerçeği gözler önüne seriyor.Karaçi sokaklarındaki yoksul insanların görüntüleri, Hindistan’ın vazgeçilmez sorununun devam ettiğinin en büyük göstergesi. Nüfusu 1 milyar 350 milyon olan ülkede, 500 milyondan fazla insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Kırsal alandaki altyapı yetersizliği, yağmurların kıt olduğu iç bölgelerde çiftçilerin belini kırarken, şehirlerdeki yüksek işsizlik oranı gençleri çaresiz bırakıyor.

Hükümetin yoksul kesimlerde başlattığı eğitim programlarına rağmen, yarım milyar insanın günde bir buçuk doların altında bir parayla geçinmek zorunda."





18 Temmuz 2011 Hürriyet Planet'te yer alan yukaridaki makalede Hindistan'in finans merkezi olarak gösterilen ekonomi ve turizm kenti Karçi'den bahsediliyor. Hindistan nire, Karaçi nire? Karaçi Pakistan'in bassehridir Hindistan'in degil a bilgisizler.Madem gazeteci oldunuz dogru bilgi vermekle yükümlüsüz okurlariniza. Makale yazmadan önce en azindan cografya bilginizi lütfen gözden geçirin...

Hiç yorum yok: