4.9.08

Russelas'in Bizlere Mesaji

Russelas der ki:
"Sevgili Insanlar,
Insanlarin hepsinin kötü olmadigini biliyorum. Hepsi bizi avlayip, öldürmüyor. Hatta bazi insanlar gergedanlari silahli insanlardan korumak için çok çalisiyorlar. 1982 yilinda arkadasim Michael M. Werikhe tatillerinde sadece ben ve tüm gergedanlar için Mombasa'dan Nairobi'ye yürüdü. 17 yil içinde Michael 1.25 milyon dolar topladi gergedanlari koruma projesi için. Para topalayabilmek için o kadar yol tepti. Gergedan Adam diye de bilinen Michael büyük adamdi. Michael diger insanlara insanlik ve doga için gergedanlarla hep beraber yasamanin önemini gösterdi.
Michael 1999'da öldü. Onun yasami gergedanlarin yasamasini isteyen diger insanlara yardim etti. Bugün neden halen hayattayim bunu çok iyi biliyorum.
Siz de bunlardan biri olabilirsiniz. Ancak acele edin! Lütfen, beni ve diger gergedanlari kurtarin. Bizlerden hayatta kalan çok az.


Saygilar,
Russelas"


Bazı Uzak doğu ülkelerinde gergedan boynuzu tozunu yiyen kisiye afrodizyak etkisi yaptigina inaniliyor. İşte bu Çinliler başta olmak üzere bazı toplumların gergedanlaşma sevdası sonucu gergedanlar %90 oraninda yok edildi. Megerse gergedanların boynuzu öbür hayvanlarınki gibi kemikten degil, saç, kil ve tirnaklarin yapisindaki keratin denen lifsi bir proteinden oluşuyormuş. Proteinini gergedan boynuzundan alacagina et, balik, tavuk ye, süt iç, be Cinli kardesim!
Bazi gönüllü kuruluslar halen hayatta kalmayi basarabilmis olan gergedanlar bizimdir düsüncesiyle savas verip, üremelerini saglamaya çalisiyorlar.
Bu kuruluslara kolay gelsin, Cinlilere de Allah akil fikir versin.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Kardesim Allah senin de kalemine bereket versin. Nereden bulursun her gun boyle degisik bir konuyu. Optum.

figoltx dedi ki...

Ablam,
Gel sen de burada yasa, o zaman görürsün ki sagin solun önün arkan konu. Hangisini yazsam acaba diye karalar baglarsin.
Ben de seni öptüm.

pigmelerle.dans.eden dedi ki...

ama biz komsu sayiliriz :)

Şarküteri dedi ki...

insanoğlunun bu afrodizyak sevdasını anlamak zor hakkaten, yahu git daha etkili haplardan al. Ne diye öldürüyorsun canım hayvanaları?

figoltx dedi ki...

Pigmelerle dans Uganda sura, Kenya bura tabi komsuyuz yaaaa...