5.12.10

Yetimhane yararina alis veris...

Nairobi Accueil'in 2010 yil sonu toplantisi dündü.

Aralik ayi için planlanmis kültürel gezileri tanitmak disinda bu seferki toplantinin önemli bir baska amaci daha vardi. Amacimiz aylardir hummali bir sekilde boyadigimiz ahsap objeleri, gül çiftliginin bagisladigi canli ve kuru gülleri, Mama Africa'nin tekstil ürünlerini, daha envai çesit malzemeyi Noel kermesi adi altinda Huruma Yetimhanesi'ndeki (*) hidrosefali hastasi bir çocugun ameliyatina katki için satmakti.

Sabah erkenden standlar kuruldu. Aylardir haftada bir gün biraraya gelerek boyadigimiz ahsap objelerimizi nihayet satisa çikartabildik. Bu sene bu aktiviteye katilan hanim sayisinda düsüs oldugundan geçen seneki kadar yüksek bir gelir elde edemesek de, bizim stand, yandaki stand, öbürkü derken hiç de yadsinamayacak bir meblag toplandi satistan.




Satistaki ahsap ojjelerimiz...


Frankofonlar alis veriste. Sagolun, varolun frankofonlar!



Bir kösede de çocuklarimizin küçülmüsleri, oyuncaklari, vs için bir stand ayirmistik. Ben de bu standa ablamin Kenya'ya gelirken Istanbul'daki arkadaslardan topladigi boya, puzzle, oyuncak, vesairelerin bir kismini bagisladim. Tekrar tesekkür Istanbullu arkadaslar! Geri kalanlari da Kangemi'deki kültür merkezinin insaatinin bitimine sakliyorum.
Ablamin bavulunda Nairobi'ye getirilen yetimhane ve gecekondu mahallesi Kangemi Kültür Merkezi'ne bagislanacaklar ...

Elinizde çocuklarinizin küçülmüsleri, kullanilmayan boya malzemeleri (pastel boya, kuru boya, sulu boya, akrilik, resim kagidi, cetvel, kursun kalem, firça, küçük boyutlu, hafif oyuncaklar, vs,) varsa ve onlarla ne yapacaginizi bilemiyorsaniz tam yerindesiniz.
-
Afrika'da bir çocugu sevindirmek hiç de uzak degil artik!
-
Konu ile ilgili benimle blogum vasitasiyla baglantiya geçiniz ve gerisini düsünmeyiniz :-)...


(*) Hidrosefali, beynin içinde ve çevresinde aşırı sıvı toplanması hastalığıdır. Çeşitli türleri bulunan hidrosefali, genellikle cerrahi tedavi gerektirmektedir. Bazı türlerde kafatasına yerleştirilen "şant" adı verilen bir tür tüp yardımıyla fazla sıvının akıtılarak alınması sağlanır. Çoğu durumda tüpler hastada sürekli kalır ve tedavi sonuçları hastaların beyin hasarına göre ve hastaya göre değişiklik göstermektedir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Hidrosefali

1 yorum:

tarchinbyseden dedi ki...

Figencim böyle güzel bir amaç için uğraşmış seni ve oradaki arkadaşlarını tebrik ediyorum. Çocuk heryerde çocuk, kalbimiz hep onlar için titriyor. Sevgiler sana ve çocuklarına...