5.11.08

Tombaladan tatil çikti...

Bilindiği gibi Barack Obama’nın kökleri Afrika’ya, daha net coğrafi tanım ile Kenya’ya dayanıyor. Obama’nın öz babası Kenyalı ve babaannesi hali hazirda Viktorya Gölü yakinlarinda yasamakta. Obama'nin da Kenya ile baglarini koparmadigi, zaman zaman politik ve apolitik amaçlarla Kenya'yi ziyaret ettigi söyleniyor.
Barack Obama'nin zafer sarhoslugu ta buralara kadar simdiden ulasti. Sokaktaki insanin gözleri daha bir isil isil bakiyordu bugün. Adeta zaferin mutlulugu hissediliyordu gülen yüzlerde. Kenyalilar simdiden gelecekte bu zaferin pozitif getirilerinin hayaline daldilar bile. Obama'nin zaferini doya doya kutlayabilmek için Kenya Hükümeti yarini, yani 6 Kasim'i tatil etti. 6 Kasim kutlamalari Kenya'da geleneklesir mi? Tabi bu Obama'nin Kenya adina gösterecegi performansa bagli.
Dünya için hayrola...

7 yorum:

Tanya's dedi ki...

Aaa..tatil mi?..enteresan..Kenya için de hayrola..

figoltx dedi ki...

Bence de çok enteresan...

Adsız dedi ki...

Sayın Ltx,

Siz de tatile çıktınız galiba. :-)
AQ

carpediem dedi ki...

bütün dünya sevindi Obamaya
dünyanın kaderini etkiliyor bu ülke ,
insanlar hala ümitlerini kaybetmiyor dünyaya barışın gelmesi için...
olmadık insanlar sevindi
obama'ya...

Asis dedi ki...

Selam ben bu yazıya yorum yazmıştım ama..blogcu gibi burada yorumları bazen yutuyor galiba :)
Hayırlısı diyelim ama insanlar Obama'nın elinde sihirli çubuk var zannediyor galiba..umut dünyası işte...Van da da 44 kurban kesmişler Obama'ya ;))sevgiler.

figoltx dedi ki...

Sayin AQ,
Obama sayesinde bir gün tatil yaptik ama bir yerlere gitmedik, buralardayiz. Ancak bu aralar pek fazla sosyallestik, resim sergileri, Kolombiya Büyükelçiligi'nde latin gecesi, çevremizle tanisma ve kaynasma, yemek davetleri, falan filan. Yazarken yoruldum, gelin bir de gerçek yorgunlugumu düsünün. Neyse bugün dinlenmece...

figoltx dedi ki...

Betaz gelincik, bence umutlarini kaybetmesinler ama pek de bel aglamasinlar Obama'ya derim insanciklar.
Butterfly, duymamistim insanimin 44 hayvancigi kurban ettigini Obama'ya. Allah akil fikir versin :-).