13.4.09

I Dreamed of Africa...

Esinden bosandiktan sonra ogluyla Venedik'te yasayan Kuki Gallmann, ciddi bir araba kazasindan sonra hayatinda radikal degisiklikler yapar. Pek de iyi tanimadigi Paolo Gallman'in evlilik teklifini kabul eder ve hemen ardindan oglu ve Paolo ile birlikte Kenya'ya, büyük ama köhne çiftlik evine yerlesir. Macera dolu, zorluklarla içiçe bir hayat baslamistir Kuki için. Vahsi hayata adeta meydan okur. Esinin tehlikeyi sevmesi, günlerce hiçbir haber vermeden onu çiftlikte yanliz basina birakip ava gitmesi, korkunç firtinalarla mücadele etmek zorunda kalisi, çiftlige zaman zaman ugrayan arslanlar, zehirli yilanlar, kana susamis kaçak fildisi avcilari ve civar kabilelerle uyum içinde yasam kurmaya çabalamasi onun Afrika'da karsilastigi zorluklarin sadece birkaçidir. Annesi Italya'ya geri dönmesi için ona defalarca yalvarir. Kuki çocuklugundan beri hayalini kurdugu Afrika'da hayata meydan okumayi, esini ehlilestirmeyi ve oglunu tehlikelerden korumayi basarabilecek mi?
Bbasrollerini Kim Basinger ve Vincent Perez'in paylasiklari, Kuki Gallmann'in kendi gerçek yasamöyüsünü kaleme aldigi, ayni adli romanindan Columbia Pictures tarafindan sinemaya aktarilan I Dreamed of Africa filminin kisaca özetini vermeye çalistim. Filmi seyretmeyenler için daha fazla bilgi veremiyorum, heyecani kaçmasin diye.
Afrika'nin o essiz peyzajini, bakir dogasini ve zorlu yasam kosullarini gözler önüne tüm çiplakligiyla seren I Dreamed of Africa filmi macera severlere siddetle tavsiye edilir.

Kuki Gallmann halen Kenya'da Kara Afrika ile ilgili kitaplar yazarak ve kendisinin kurdugu Gallmann Memorial Foundation 'da dogal ve vahsi hayati korumak için yapilan çalismalara destek vererek yasamani sürdürmekte. Kuki su siralar National Geographic ile ortak bir kitap projesi üzerinde çalismakta.
Kuki Gallmann'in temin edebileceginiz diger kitaplari ise söyle; "I Dreamed of Africa", "The Colour of the Wind", "Night of the Lions", "Elephants in my Orchard".

4 yorum:

Tanya's dedi ki...

Hatırladım filmi böyle okuyunca..zor bir hayattı..

Adsız dedi ki...

Hani oğlunu sonunda annesinden gizlice beslediği yılanlardan biri ısırmıştı da ölmüştü değil mi?
Kih kih kih

İmza: Bir okur

figoltx dedi ki...

Evet, hayli zor bir hayatti.
Kenya Dagi'nin eteklerinde yasiyor Kuki. Daha henüz oralara uzanamadik. Bir haftasonunu ayirip Kuki ile tanismak istiyorum...

figoltx dedi ki...

Evet adsiz kahraman, oglunu besledigi yilanlarindan biri sokmustu ve neticesinde ölmüstü. Senin yorumuna ilave, esi de vahsi hayvan avcilari tarafindan öldürülmüstü...