11.10.10

Atelyemin 2. yasgünü...

Angola'dan Kenya'ya tasinali 2 seneyi geçti. Nairobi'ye geldigimizin 2. ayi evimize tasinmistik. Angola'da esyali ev kiralamis oldugumuzdan buraya sadece bavullarimiz ve tasima sirketiyle bizi takip eden metal kolilerdeki özel esyalarimizla gelmistik. Maalesef zevkimize uygun dösenmis bir ev bulamayinca is basa düsmüs ve igneden iplige bastan bir ev dösemistik. Bu asamada odalardan birini kendime atelye olarak tahsis etmis ve ona göre düzenlemistim. Iki yil önce bugünlerde yazmis oldugum kayitlarima baktigimda "Açilisa Beklerim" isimli bir yaziyla da atelyemin hazir oldugunu ve sadece ilhamin beni gelip bulmasini bekledigimi yazmisim.


Sanirim bu iki sene içinde zaman zaman dalgalanmalar olsa da ilham sagolsun beni pek yanliz birakmadi.


Bu iki seneye neler mi sigdi?



  • Kenyali bir ressam ve agaç baski sanatçisi Jhon Silver'dan agaç baski egitimi aldim. Ve, akabinde kendi atelyemde baski çalismalarima devam ettim, halen de ediyorum.


  • 2009 Aralik ayinda Nairobi Accueil'in aylik toplantisinda düzenledigi karma sergiye tablolarim ve baskilarimla katildim.


  • 2010 Mayis itibariyle Tanzama ve Unik Sanat Galerilerinde baskilarimi satisa sundum.


  • 2010 Haziran yine Nairobi Accueil toplantisinda Omo Vadisi konulu fotograflarimi sergiledim.


  • 2010 Ekim Nairobi Accueil sanatsal satis gününe fotograf ve agaç baskilarimla katildim.

Daha katedecek uzun bir yol var ama benim acelem yok. Pole pole, yavas yavas yola devam...




Atelyemin 2 sene önceki pürüpak hali...





Atelyemin bugünkü hali...







Gece demedim, gündüz demedim çalistim :-)...








Baskilar kurumada...


Baski asamasindayken...



Sanatla ilgilenmeye basladigimdan beri ortaya çikarttigim çalismalarimi bir web sitesi çatisi altinda topladim. 2000'lerin basinda basladigim seramik dahil, resim, agaç baski, hatta bazi fotograf karelerimi bu sitede bulabilirsiniz. Arsivimle ilgili planladigim ama bir türlü el atamadigim detay çalisma neticesinde fotograf dosyasi da daha zenginlesecek. Ama ne zaman? Evet, cevabi ZAMAN buldugumda :-).

8 yorum:

Asis dedi ki...

:))) Atelye dediğin dağınık olur yani dağınık değilse üretilmemiş demektir :)Kız kardeşimin atelyesine gidince aman bu karışıklık dağınıklık ne derdim ;)ev içinde zor senin yine bir oda var ben de oda yok,zor oluyor o yüzden.İki yıl ne çabuk geçmiş daha nice yıllara atelyenle,sevgilerimle...

Tanya's dedi ki...

Atelyenin yeni haline bayıldım ben..bana bile ilham olur.

sevgiler kocaman.

basak dedi ki...

Atelyenin yaş günü kutlu olsun! Dilerim, ilhamla dolsun ve hiç derlenip toparlanamadan; daha nice nice malzeme ve çalışma ile karıştıkça karışsın...

figoltx dedi ki...

Bence de atelye dedigin daginik olur, tam kafamin içi gibi :-)...
Gerçi bu fotograftaki hali toplu hali. Bazen bir dagitiyorum ki, sormayin... Yerlerde oyulmus tahta parçalari, koltul üstü, cam kenarlari baskilar serilmis. Tiner kokusu da cabasi tabi. Bu isin sonunda ya güzel isler çikacak ya da ben tinerci olacagim :-)))

Adsız dedi ki...

Tiner kokusu dedin de ben gelene kadar gider değil mi, dokunmasın da sonra. Alerji falan olmayayım. :(
Bubunu da pek beğendim, Angola'dan mı?
AQ

figoltx dedi ki...

Sen yeter ki gel Africanim Queen'im ben atelyemi senin için gül kokularina bularim...
Bubum evet Angola'dan, annecigimin kreasyonu. Yanilmiyorsam senin de olmali. Gelirken unutmayin maaile bir bubu gecesi eglencesi düzenleriz. Hatta yanilmiyorsam annem o bubulari diktikten sonra 3 kusak bir arada bubulu fotograf bile çektirmistik. :-))))))))

Şarküteri dedi ki...

Valla insanın bir şekilde görsel sanatlara başlayası geliyor. Çok özendirici olmuş. Website' ni de gezdim sade ve hoş olmuş. Seramik eserlerini ayrıca beğendim. Daha bunun işitsel kısmı da olacak mı acaba? Bir yandan çalan piyano müziği eşliğinde bir sergi olsa mesala. Sanatın dekatlonu gibi :)

figoltx dedi ki...

Aslinda sergi esliginde piyano konseri aklima gelmedi degil. Amaaaaaa sergi benim için hayli heyecan verici, hele bir de buna canli performans piyanoyu eklersem herhalde kalp sektesinden giderim. Ben en iyisi video hazirlayip fonda müzik ve görüntüyü de böylece ekleyip dekatlonu gerçeklestirmis olurum :-). Ya da ayri bir fikir. Neden Yosun sen gelip de çalmiyorsun? Bak bunu daha bir begendim...