14.2.11

ABRSM 2. parçam - Valse Romantique, Debussy



ABRSM ikinci sinav parçami Claude Debussy'den seçtim.

Debussy, en önemli eserlerini piyano için besteledi. Eserleriyle ve piyano çalma teknikleriyle bir devrim yaratan Debussy 20. yüzyılın en önemli Fransız bestecilerinden birisi, hatta Frederic Chopin’den bu yana piyano müziğinin en önemli bestecisi sayılıyor.

Ben elimden geleni yapacagim, umarim kemiklerin sizlamaz Debussy.

4 yorum:

basak dedi ki...

Hakikaten çok zor parçalarmış! Kolay gelsin. Ben hala ders falan almadan, kendi kendime parçalar seçip çalışmaya devam ediyorum, kendimi oyalıyorum. "Vaktim yok" bahanesine sığınsam da işin aslı hocaydı, dersti, sınavdı gözüm yemiyor. Kendimi oyalamak hoşuma gidiyor ama bir yandan da "kemik sızlatma" endişesi hep yüreğin bir köşesinde kalıyor. En son "Chopin nocturne op. 9 no. 2"'yi dişime uygun buldum, daha sadece iki ölçüsünü çalıştım :). Dur bakalım tamamını çalmayı becerebilecek miyim... Debussy hiç çalmadım. Sizin bu sınav parçalarını çalacak seviyeye hiç gelemiycem sanırım.

figoltx dedi ki...

Basak'cim evet gerçekten çok zor parçalar ki ben en kolaylarini seçmeye çalistim. Debussy benim de ilk denemem olacak. Daha çalismaya baslamadim Debussy'i. Shumann ve Mozart'in parçalarinda biraz yol aldim sayilir ama zor ilerliyorum. Neyse vaktim var. Bir de teknik kisim var sinavda, o kisim da hayli zorlu olacak. Benim de sinav parçalarini çalacak seviyeye gelmem için hayli çalismam gerekecek. Ama çok zevkli :-)...

demet dedi ki...

Denemek bile büyük başarıdır Figenciğim. Önceki yorumumda da bahsettiğim gibi, pek fazla teknikten anlamam ama,dinlerken gayet hoştu. çok hoş bir vals. Emeğine sağlık. Sınavlarında Başarılar dilerim. Bir de diğerlerini dinleyeyim bakalımi sonra yine yorum yazarım. Tabii, benim yorumlarım işine yararsa.

Sevgiyle kal.

demet dedi ki...

Figernciğim, dikkatimden kaçmış, parçalar youtube'dan alıntıymış. Yine de başarılar. Haberlerini bekliyoruz.