12.7.11

Son günlerin özeti...

Bir önceki postumdaki resmim "Reclining Lady" gibi yan gelip yattigimi sanmayin sakin . Sadece vakit bulup da iki kelime yazamadim.

Neler mi yapiyorum?

7 Agustos'da Fransa'nin kuzey batisi, Dinard'in en eski mahallesi St.Enogat'da günübirlik bir sokak sergisi olacak. Ben de katiliyorum. Geçen sene Agustos basi Dinard'dayken denk gelmis ve seneye buralardaysak neden ben de bir kösede çalismalarimla yer almayayim diye düsünmüstüm. Dinard Belediye'sine basvurdum, kabul ettiler ve bu sene ben de oradayim. Iste yogunlugumun bir kismi bu sergiden geliyor. Buradaki çalismalarimin sergiye hazir hale getirilmesi ve nasil nakledileceklerinin planlanmasi. Sergide "Reclining Lady" dahil 5 resmim, 20 baskim ve yaklasik 50 adet fotografim yer alacak. Heyecanliyim, minik de olsa Fransa'da ilk sergim için.

Bunun disinda ABRSM Grade 8 piyano sinavina hazirlik çalismalarim sürüyor. Son seviye hayli zorlu ama zorlanmadan da hiçbir sey olmuyor. Clara Shumann'in "Prelude ve Fugue"ü fena seviyeye gelmedi. Mozart'in Allegro'su da yolda, biraz hizlandirmam gerekiyor. Hanon teknik kitabimla yatip, onunla kalkmaliyim sanirim :-(. Bugüne kadar üçüncü parçama bir türlü karar verememistim. Önce Debussy'nin "Valse Romantique"i ile flört ettim. Ardindan Albeniz'in "Sous le Palmier"si ilgimi çekti. Ama son karar ikisi de i-ih. Nihayet bugün Dave Brubeck'in jazz parçasi "King for a Day"de karar kildim. Seçme nedenlerimin basinda jazz parçasi olmasi, digeri ise sadece 3 sayfalik bir parça olmasi. 8 sayfalik Mozart'dan sonra hal kalmadi. Ben de kisa bir sey tercih edeyim dedim. Böylelikle piyanoda jazz çalmaya da adim atmis olacagim, yuppi...

You Tube'de "King for a Day" ile ilgili basarili bir performans buldum, sizler için ekledim.

Keyifli dinlemeler.

2 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

ne kadar güzel yaptıkların, nasıl beğeniyle izliyorum bilemezsin..her işin kolay gelsin...

figoltx dedi ki...

Tesekkürler Buket'cim...