24.4.12

Binbir surat Titus...

Ruanda Milli Parklar İdaresi her gün belli sayıda turistin gorilleri ziyaret etmesine izin veriyor, sebebi de göründüğünden narin olan gorillerin insanlardan hastalık kapmalarını önlemek. Grubumuzun lideri Olivie bize "Titus" goril ailesini ziyaret edeceğimizi, gorilleri görmek için yaklaşık 2 saat tırmanacağımızı bildiriyor. Gorilleri gördükten tam bir saat sonra inişe geçeceğiz. “Titus” İngiliz şirketi Tigress Productions tarafından çekilen PBS ve BBC’de gösterilen “The Gorilla King“ belgesel filminde bizzat oynayan sanatçı goril ailesi.
Titus 1974 Agustos’unda doğuyor. Titus’un babasını ve ailesinden birkaç gorili kaçak goril avcıları öldürüyor. Kaçak goril avcılarının amacı tehlikeli gümüşsırt ve yetişkin dişi gorilleri öldürüp bebekleri çalmak. Çaldıkları bebek gorillleri yurtdışındaki hayvanatbahçelerine pazarlıyorlarmış. Öldürdükleri yetişkin gorillerin de başlarını ve ellerini kesip onları da beyazlara duvarlarına asmak ve goril ellerini kül tablası olarak kullanmak üzere satıyorlarmış. Dian Fossey’in hayatına mal olan emekleri neticesinde ve goril turizminin Ruanda için öneminin anlaşılmasından sonra goriller sıkı koruma altına alınmış. En son kaçak goril avı 2002 senesinde olmuş. O günden bu yana herhangi bir şekilde kaçak avlanma kayıtlara geçmemiş.
 
Ve karşımızda binbir surat Titus...

Untitled from Figen Letaconnoux on Vimeo.

5 yorum:

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Ticaretin bu şekli ve amacı mide bulandırıcı...Dünya herkesin dünyası, teşekkürler paylaşım ve bilgilendirme için...

figoltx dedi ki...

Kesinlikle haklısınız. Hayvanları ticarete alet edip katlatmek korkunç bir şey. En azından Fossey'in çabaları ve günümüzde turizmin öneminin anlaşılmasıyla yeryüzünde sadece 700 adet kalan, nesilleri tükenme tehlikesi altındaki goriller kendi dünyalarında güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebiliyorlar.

Adsız dedi ki...

İnsanın kanını donduran haberler...Binbir surat mutlu şimdi ona sevindim.Teşekkürler Figen cim , sevgiler sana...Asis

NaLaN dedi ki...

selam blogger cafeden geldim; banada beklerim;http://mildaylahayat.blogspot.com/
sevgilerlee:))

NaLaN dedi ki...

blogger cafeden geldim..banada beklerim:)) sevgiler