23.9.12

The Power of a Black Line / Siyah Çizginin Gücü...

Addis Ababa'da sergileri gezmeye devam.


Talisman Gallery'de 8 Eylül'de açılışı yapılan "The Power of a Black Line / Siyah Çizginin Gücü" kaçırmadığımız diğer bir sergi. Tesadüf eseri Tamerat Siltan'ın ağaç baskı sergisinden haberdar olduk. Üzerinde severek çalıştığım ağaç baskı sanatıyla ilgili bir sergi kaçırılmayacak bir fırsattı benim için. Doğa, Etiyopyalı köylülerin yaşamı ve OmoVadisi'ndeki gerçek karakterlerin portrelerinin ağaç baskı ile kağıda siyah beyaz olarak aktarıldığı Tamerat'ın eserlerini çok beğendim. Sergide sadece baskılar değil, aynı zamanda baskıları yaptığı siyah ve beyaza boyadığı mdf kalıplar da sergilenmekteydiler.
Sergide Tamerat Siltan ile tanışıp, benim de ağaç baskı ile uğraştığımdan bahsettim. Telefon numarasını ve atölyesinin adresini aldım çalışmalarımdan örneklerle kendisini ziyaret etmek amacıyla. Henüz ziyaretine gidemedim ama en kısa süre içinde yapılacaklar listemde en üst sırada yer alıyor Tamerat'ı ziyaret.

Talisman Gallery'nin sahibi Massimo De Vita da Addis Ababalı bir sanatçı. Onun da çuha ile yapmış olduğu tablolarından örnekler sergi salonunun kapalı bir odasındaydı. İzin verdi gezdik. Çerçeve üzerine gerip şekil verdiği çuhayı boyayarak oluşturuyor tablolarını. Afrika'da kesinlikle hayal gücüne sınır yok. Ağaç figürlü bir tablosu Addis Ababa Müzesi'ndeymiş. Onunla da konuştum yaptığım ağaç baskılarla ilgili. Çalışmalarımı kendisine göstermemi, eğer uygun görürse Talisman Gallery'de bir sergi ayarlayabileceğini söyledi. Uzun zamandır baskı çalışmalarıma ara verdiğim için sergi salonunun hepsini çalışmalarımla doldurmam şu an için mümkün değil. Evmizin giriş katında, bahçeye açılan bölümü kendime atölye olarak düzenledim. Hele atölyemde çalışmalarıma bir başlayayım, elbet baskılarımdan örneklerle Massimo De Vita'nın kapısını çalacağım. Şu an için henüz erken.

1 yorum:

Asis dedi ki...

Yazını okuyunca baskı yapalım geldi, her ne kadar acemine olsada çok keyif alıyorum. Ama bu yıl çok vasat geçti benim açımdan. Atölyende keyifli çalışmalar sevgiler Figen'cim.
Not: Robot olmadığımı kanıtlamam uzun sürüyor :)