22.9.12

Milenyum Mucizesi - Brook Yeshitila

Addis Ababa'daki evimize taşınalı 1 ayı geçti. Evimize yerleştik ve imkan buldukça Addis Ababa'nın kültürel aktivitelerini yakından takibe başladık bile.

Dün Addis Ababalı resim ve heykel sanatçısı Brook Yeshitila'nın ikinci kişisel sergisinin Asni Sanat Evi'nde açılışına davetliydik. Misyonunun eserleri aracılığıyla umut, barış ve sevgi mesajlarını yaymak olduğunu vurgulayan Brook'a hayran olduk. Brook’un sanatı birçok açıdan tek, eşi benzeri yok. Etiyopyalı sanatçılar genelde ülkelerinin baş sorunları olan fakirlik ve kıtlık konularını ele alamaktalar. 30 yaşındaki sanatçının amacı ise pozitif düşüncenin güzelliğini ve kaderi vurgulamak. 18 yaşında başlayan bir hastalık neticesinde yavaş yavaş felç olan Brook günümüzde sadece başını dik tutabiliyor ve kollarını kullanabiliyor. Zamanı yatar pozisyonda tekerlekli yatağında geçiren ve çalışmalarına yatağından devam eden Brook'a heykelleri için gereken malzemeleri arkadaşları tedarik ediyor. Ağır materyalleri Book'un istediği şekilde yerleştiriyorlar. Bir süredir CURE Etihopia Hastanesi tarafından tedavi edilen sanatçıya yakında ayaklarından başlanmak üzere seri operasyonlar yapılacak.  Brook'un tekrardan yürüyebilmesi için tünelin sonunda bir umut ışığının yanmaya başladığı söyleniyor.

"CURE Ethiopia Hastanesi operasyonlara daha başlamadan beni iyileştirmeye başladı bile" diyor suratından tebessümü eksik olmayan sanatçı. Yatar pozisyonda bu şaheserleri ortaya çıkaran Brook'un tekrardan yürümeye başladıktan sonraki eserlerini hayal bile edemiyorum.

Pozitif enerjisinin güneş gibi yayılıp tüm sergi salonunu ısıttığı Brook Yeshitila'nın inancını ve hayata bağlılığını asla kaybetmemesini ve en kısa süre içinde eski sağlığına kavuşmasını diliyorum..

""Milenyum Mucisesi" diye de anılan Brook Yeshitila'nın Asni Gallery'de sergilenen eserlerinden ve sergi anından fotoğraflar...









Hiç yorum yok: