6.3.14

8 Mart Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Afrika'da gösterdikleri üstün başarılarla değişim rüzgârlarını başlatan, Afrika'nın dört ayrı köşesinden, dört güçlü kadından bahsetmek istiyorum sizlere.

Kadınların gözlerini açıp, ufkunu genişleten sizler oldukça bizlerin sırtı yere gelmez.

Elsie Kanza - Tanzanya
Tanzanya Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası'ndaki görevleri sırasında iyi bir üne sahip olan Kanza Tanzanya Devlet Başkanı'na ekonomi danışmanı olarak hizmet etti. Günümüzde Dünya Ekonomik Forumu'nda danışman olarak görev yapan Kanka Forbes Dergisi'ne göre Afrika'da hem çok genç olup, hem de çok güçlü olan 20 kadın arasında yer alamakta.  
Dr. Ngozi Okonjo-Iweala - Nijerya
Nijerya'nın bir köyünde doğan Okonjo-Iweala ülkesinde yaşanan birçok ilkin altına imza atmış. 2003 yılında Nijerya'nın ilk kadın Maliye Bakalığı görevini üstlenen Okonjo-Iweala 2006'da Nijerya'nın ilk kadın Dış İşleri Bakanı oldu. Bir dönem Dünya Bankası'nda direktörlük görevinde bulunan Okonjo-Iweala günümüzde Nijerya'nın Maliye Bakanı olarak görevini sürdürmekte.  
Ellen Johnson Sirleaf - Liberya
Çok başarılı ve etkileyici bir geçmişe sahip olan Sirleaf Afrika tarihinde demokratik yollarla seçilen ilk kadın Devlet Başkanı. Liberya'nın günümüzde Devlet Başkanlığını yapan Sirleaf'e kararlılığı ve başarısı nedeniyle 2011 yılı Nobel Barış Ödülü verildi. 
Joyce Banda - Malawi
Malawi'nin Devlet Başkanı Banda sadece güçlü bir kadın olmakla kalmayıp, aynı zamanda bu gücünü ülkesindeki diğer kadınların önünü açmakta da kullanıyor. Kurmuş olduğu Uluslararası Malawi İş Kadınları Birliği hanımlara nasıl yaşayacaklarına ve çalışacaklarına dair yol göstermekte.

Afrikalı hemcinslerimi bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum.

8 Mart Kadınlar Günü tüm dünya kadınlarına kutlu olsun!

Hiç yorum yok: