19.2.14

Kitapyurdu'na bir ziyaret....

Etiyopya'dan Türkiye'ye günaydın!

Bu hafta nihayet ikinci kitabıma kaldığım yerden devam etmeye başladım. Uzun ara verince yoğun çalışma düzenine alışmak zor oluyormuş. Neyse, nelere alıştık, alışıyoruz bu hayatta, ona da alışırım elbet. 
Dün internette dolaşırken kitapyurdu'na bir göz atayım dedim. Kitabım üzerine yazılmış iki süper yorum beni çok mutlu etti. Bu motivasyonla kim tutar beni, yazılsın yazılar, seçilsin ilgili fotoğraflar ve ufukta ikinci kitap var :-).
Eğer, "Yaşamımdan Süzülen Afrika" isimli kitabımı okuduysanız ve siz de benim bebeğimle ilgili yorum yazmak isterseniz sizi kitapyurdu adresine bekliyorum efendim. Eğer hâlâ kitabımdan edinip de okuyamadıysanız işte size yeni bir fırsat, hem de %25 indirimli fiyatla, kargo parası ödemeden sipariş verebilir ve verdiğiniz adreste teslim alabilirsiniz.
Sizlere benim Afrika'mın satır aralarında keyfili bir seyahat diliyorum.
Şimdiden ilginize çok teşekkürler...   

18.2.14

Gergedan Russelas'dan insanlara mektup....

Kenya / Ulusal Nairobi Parkı’nda safari yürüyüşü yaparken gözüme takılan, Gergedan Russelas’ın biz insanlara hitaben yazmış olduğu bu yazıyı sizler için tercüme ettim. Elçiye zeval olmazmış....

"Sevgili İnsanlar,
İnsanların hepsinin kötü olmadığını biliyorum. Hepsi bizi avlayıp, öldürmüyor. Hatta bazı insanlar gergedanları silahlı insanlardan korumak için çok çalışıyorlar. 1982 yılında arkadaşım Michael M.Werikhe tatillerinde sadece ben ve tüm gergedanlar için Mombasa'dan Nairobi'ye yürüdü. 17 yıl içinde Michael gergedanları koruma projesi için 1.25 milyon dolar topladı. Para toplayabilmek için o kadar yol tepti. Gergedan Adam diye de bilinen Michael büyük adamdı. Michael diğer insanlara insanlık ve doğa için gergedanlarla hep beraber yaşamanın önemini gösterdi. Michael 1999'da öldü. Onun çabası gergedanların yaşamasını isteyen diğer insanlara da yol gösterdi. Bugün neden halen hayattayım bunu çok iyi biliyorum. Siz de iyi insanlardan biri olabilirsiniz. Ancak acele edin! Lütfen, beni ve diğer gergedanları kurtarın. Neslimiz tükenmek üzere. Bizlerden hayatta kalanlar çok az.

Saygılar, Russelas"

Bazı Uzak Doğu ülkelerinin inanışına göre gergedan boynuzu tozu, yiyen kişide afrodizyak etkisi yapıyor. İşte bazı toplumların gergedanlaşma sevdası sonucu gergedanlar % 90 oranında yok edildiler. Gergedanların boynuzu öbür hayvanlarınki gibi kemikten değil, saç ve tırnakların yapısındaki keratin denen lifsi proteinden oluşuyor. Proteinini gergedan boynuzundan alacağına et, balık, tavuk ye, süt iç, benim Uzak Doğulu kardeşim!

17.2.14

Eyvah! Uçak kaçırıldı.....

Etiyopya Havayollarına ait Addis Ababa-Roma seferi yapan Boeing 767-300 türü uçak yardımcı pilot tarafından kaçırıldı. Yetkililer uçağın Roma yerine Cenevre'ye indiğini ifade ettiler. Yardımcı pilotun derdi İsviçre'ye iltica etmekmiş meğer. Uçuş esnasında pilot tuvalete gidince yardımcı pilot kokpitin kapısını kilitlemiş ve uçağı kaçırımış. Ben hep diyorum bu Etiyopyalılar biraz farklı diye ...

4.2.14

KitapYurdu'ndan sürpriz mail...

Geçtiğimiz Pazar günü KitapYurdu internet sitesinin sürpriz maili beni pek mutlu etti. Zira mailde benim kitabım tanıtılıyordu.
Yaklaşık 500.000 kişiye gönderilen maili siz de aldınız mı?


2.2.14

Atlas Çocuk Şubat Sayısı - Afrika'da Çocuk Olmak...



Çocukluk anılarımızda derin izler bırakmış, hayal gücümüzün zenginleşmesinde büyük paya sahip Doğan Kardeş Dergisi'nin her sayısını ablam Tijen Gündüz Ülgür ile büyük bir heves ve heyecanla beklerdik. Günümüzde çocuklarımız aynı heyecanı üç... aydır yayınlanmakta olan Atlas Çocuk Dergisi için hissetmekteler. Atlas Çocuk Şubat sayısına "Afrika'da Çocuk Olmak" yazım ve fotoğraflarımla ben de katkıda bulundum. Atlas Çocuk Dergisi'ni kitabevlerinden temin edebilirsiniz.