29.8.08

Naivasha Krater Gölü

Naivasha Krater Gölü Nairobi'nin yaklasik 100 km kuzey batisinda. Sehir disina ilk çikisimizda istikamet Naivasha. Haritalar, GPS, Kenya turist rehberi ve Fransiz Konsoloslugu'ndan edindigimiz "Karibuni Kenya/Kenya'ya Hosgeldiniz" rehber kitapçigimiz elimizde, ben kopilot mahalinde kaptanimiza mihmandarlik yapmak üzere yerimi aldim. Naivasha'da bir büyük göl, bir de hemen yakininda krater gölü var. Bu seferlik istikamet krater gölü, diger göl ve minik adasini bir sonraki sefere birakiyorum. Yol güzargahi üzerinde bir arazide tek basina oturan ve soluklanan bir zürafa görünce gözümüz baska hiçbir seyi görmeden daldik araziye. Adeta bedava safari. Zebralar, antiloplar, devekuslari, zürafalar, yaban domuzlari ve daha nicelerini gördük ve fotografladik. Bu arada biz arazide ilerlerken yanimiza bir araba yanasti ve içinde bulundugumuz arazinin özel mülk oldugunu ve izin almadan girilemeyecegini belirtti. Ne bilelim, biz zürafayi görünce o heyecanla arazinin girisindeki panoyu görmemisiz. Biz de özür dileyip, Naivasha Krater Gölü'ne dogru yolumuza devam ettik.

Naivasha Krater Gölü zümrüt rengi, adeta Mans Denizi'nin Fransa'ya kiyisi Côte d'Émeraude'un renginde. Tepeden baktiginizda o zümrüt yesilliginin ortasinda yüzlerce pembe filamigo gölün bir kiyisindan diger kiyisina uçup konuyorlardi.
"Crater Lake Camp" 'da ögle yemegimizi hak etmek için gölü çepeçevre dolastik ve uçan, kaçan, soluklanan pembis filamingolari degisik pozisyonlarda fotografladik. Gölün çevresi 2km kadar, daha büyük degil. Filamingolara yaklastikça teker teker öbür kiyiya uçup konuslari, tam turu tamamlarken yine eski mekanlarina geri döndüsleri görülmeye deger. Filamingolarin rengine ve zerafetine hayran kaldim. Sanirim yine kendimi kaybetmisim ve yüzlerce filamingo fotografi çekmisim.


Göl ve filamingo manzarasina nazir yemek akabinde göl civarindaki parkta arabamizla minik bir safari yaptik. O minik safari arazide de yine zürafa, zebra, antiloplar mutlu mesut dolasiyorlardi.
Zürafalar çok merakli hayvanlar, zebralar da. Angola'da Kissama Park'da Allah rizasina bir hayvan görücez diye hayli yol katediyorduk. Sonuçta da ancak birkaç hayvan fotografiyla evimize dönebiliyorduk. Eger Nairobi'nin biraz disina çikinca bu kadar çok hayvan popülasyonuyla karsilasiliyorsa Masai Mara Park ve Kenya'nin diger dogal parklarini hayal edemiyorum.
Bu minik safari sirasinda ve hatta Naivasha Köyü'ne kadar arabayi ben kullandim. Cok mu önemli bu diye düsünebilirsiniz, haklisiniz, ama burada birçok seyde oldugu gibi trafik de Ingiliz sistemi, yani soldan akiyor ve arabanin direksiyonu ise sagda ve bu benim ilk tecrübemdi, onun için belirtmeden geçemedim. Bir haftadir kopilotluk yapmamin neticesi sanirim bu degisikligi hiç yadirgamadim.

3 yorum:

Asis dedi ki...

Merhaba Figen,masal diyarı gibi :)demek özel mülk galiba dünyanın tüm güzel köşelerini parası olanlar parselliyor..Seninle birlikte yavaş yavaş Kenya yı gezmeye devam :)Sevgilerimle

Goksu dedi ki...

Ya masal gibi...film izler gibi...cok etkilendim cumle kuramiyorum...fotograflar muhtesem!

Adsız dedi ki...

merhaba arkadasim senin sayende bizde göremiyecegimiz yerleri taniyoruz paylasimin icin cok tesekkür ederim saglikli mutlu günler diliyorum sevgiler sanong