6.10.09

Elmalar ve lavantalar...

Fransa'da, bahçemizdeki elma agaci üzerindeki elmalarin agirligiyla dallarini eğmis, elmalar kizarmis, bir ay kadar sonra yemeye hazir olacaklar. Aslinda onlardan ne de güzel tart ve elma püresi yapardim, ya da kütür kütür yerdim, ama neyse.
Bari tadina bakamiyoruz, hiç degilse fotografina bakalim diye düsündüm...
Iste birkaç fotograf...

_

_

Üç sene önce annecigimin elleriyle diktigi lavantalar cosmus. Bu sene ona ilave 4 adet daha lavanta öbeği diktim bahçeye. Hem bakim istemiyorlar, hem de garanti topragini sevip, serpiliyorlar. Bakim istemeyen bitkiler seçmeye gayret ediyorum, zira senede maksimum iki ay geçirdigimiz bu evde bitkilerin kendi baslarinin çaresine bakmalari gerekiyor.
Daha uzun süre kalabilsek evimizde ah, ah daha neler neler yapacagim.

5 yorum:

Tanya's dedi ki...

Figen,

Elmalardan yiyesim geldi benim..o kadar güzel göründüler ki gözüme..

figoltx dedi ki...

Tanya'cim, keske simdi oralarda olsam da kendi elcegzimle topladigim elmalardan sana yollasam...
Hava durumu pek fena Fransa'nin kuzey ve bizim oralar kuzey batisinda. En iyisi güney y.kürede kalip yazin keyfini sürmek :-).

Adsız dedi ki...

Kardeş,

Şu sayfan açıldığında beni gagalayacakmış gibi duran devekuşu resmini bir zahmet değiştirsen. Ürkerek okuyorum yazdıklarını. Her an tepeledi tepeleyecek. :-)
Bu arada elmalar da süper olmuş. Erik ve nanelerden bahsetmemişsin yalnız. Onlarda mahsul nasıldı bu sene?
Tijen

figoltx dedi ki...

Ablam,
Cok seviyorum o devkusunu. Biraz daha dursun, elbet kaldiririm bir gün. Sen fotografindan korkuyorsun ben de seni buralara yolun düserse eger bir gün o devekusu çiftligine götürmeyi planliyordum. Ya vahsi hayvan safarisi, ooooo seninle isimiz var.

O hani kösede ne idüğü belirsiz kocaman bir agaç var ya, iste o agaç iyice azmanlasti. Erik agacinin günesini kapattigindan erik bu sene nanay.
Nanelere gelince.. Cimleri biçerken Tristan bir rahat verse nanelere gayet güzel serpilecekler, ama nerde...

Asis dedi ki...

Bu yil meyve agaclari iyi meyve verdi galiba,o elmalardan neler olmaz ki sen seferilikten ben ..vakit yok kisaca bazi keyiflere :)o günlerde yakindir belki kimbilir.sevgiler