11.12.11

Nairobi'ye Nihayet Yaz geldi...

Geçenlerde müzik okuluna giderken yine şiddetli bir yağmur yağıyordu. Arabanın silecekleri kifayet etmiyor, bazı yollarda arabalar adeta selin içinde yüzüyorlardı. Hatta birkaçı çamura saplanmış, dolayısıyla trafik tam bir arap saçına dönmüştü. Çamur ve sel dolayısıyla kullanılmaz hale gelen tali yollara girmeye artık kimse cesaret edemediğinden ana yollar mahşer gününü andırıyordu.


Tam da evden neden daha önce çıkmadığıma hayıflanırken sıkışık trafikte arkadaki araç bana bindirmez mi? Eh, dedim, bir bu eksikti! Hadi bir kere bindirdin hızını alamayıp ikinci kere bindirmenin ne alemi var? Zincirleme kaza oldu zaar diye düşünüp arabamı durdurdum, anahtarımı ve çantamı elime alıp indim aşağıya. Arkamdaki arabanın Kenyalı süslü sürücüsü ben yanına geldikten çok sonra lütfedip arabasından indi. Baktık hasar fazla değil. Kenya’da kaza olduğunda arabaları yerinden oynatmadan polisi çağırmanız gerekiyor. Polis gelip zabıt tutacak. Ölme eşeğim ölme. Dersimi de kaçırmaya niyetim yok. Hele bir de o sıkışık trafikte polisi beklemenin trafiği daha da arap saçına döndüreceği kesin. Bu durumda yolumuza devam etmeye karar verip hanımdan karvizitini aldım, üzerine de plakasını not ettim.




Bu sene erken başlayan yağışlı sezonun sonuna gelmemize rağmen yağmur bir türlü dinmek bilmedi. Ta ki 3/5 gün öncesine kadar. Evet, yaz nihayet Nairobi’ye geldi hem de bir gün öncesi yağışlı, soğuk hava ertesi gün yerini pırıl pırıl, güneşli bir havaya bıraktı.


Yaşasın YAZ...


Ancak bu güneşli sıcak havada insan Noel ve Yeni Yıl havasına giremiyor ki...

Eh, o kadar kusur kadı kızında da olur.




Not: Arabama hasar veren hanım kaza akabinde arabamı aldırdı, anlaşmalı garajda tamirini yaptırıp teslim etti...


Kendisine buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Figen'cim,ben de kaza yaptım ama kendi başıma :)yorgunluk ve moral bozukluğuyla araba kullanmak keseme epey külfet verdi :) sağlık olsun napalım.Ah yaz güneş süper bizde havalar epeydir puslu yine..Sevgiler Nairobi'ye
asis

figoltx dedi ki...

Asiye'cim sana da çok geçmiş olsun. Sana bir şey olmamış ya önemli olan o. Sevgiler Nairobi'den... Figen