29.10.08

Kutlamadan döndüm... Sicagi sicagina...

Kenya Türk Büyükelçisi'nin rezidansinin bahçesinde gerçeklestirilen Cumhuriyetimizin 85. yil resepsiyonundan ayagimin tozuyla az önce eve geldim, bilgisayarimin basindayim ve anlatmaya basliyorum.

Yaklasik üç senedir 29 Ekim'leri ülkemden uzakta geçiriyorum. Angola'da Türk Büyükelçiligi henüz kurulmadigindan (2009 yilinda açilacak 15 elçilikten biri de Angola'ymis) bugün benim için bir ilkti. Yani ülkemden uzakta, benim gibi yurtdisinda yasayan diger Türk vatandaslariyla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'mizi ilk defa coskuyla kutlama imkani buldum.

Büyükelçi ile esi konuklari kapida karsiladilar. Atatürk'ün bize miras birakmis oldugu bu anlamli günde Kenya devlet erkani, Afrika ve civari ülkelerdeki Kenya büyükelçileri, konsoloslar, Kenya'da yasayan biz Türkleri yalniz birakmamislardi. Istiklal Marsi esliginde baslayan tören, büyükelçinin konusmasiyla devam etti. Konusma akabinde dizim dizim dizilmis açik büfe leziz Türk yemekleri bizleri bekliyordu. Tabi ki hakkini verip, özellikle hasret oldugum döneri afiyetle mideme indirdim. Davetliler arasinda en çok kim kartvizit toplayacak yarisi davet boyunca sürdü. Yarismanin sonucu açiklanmadi, ama ilk üçe girmisimdir diye düsünüyorum. Türkçe konusmaya biraz hasret kalmisim galiba, dilimin pasi da bu arada silindi.
Sayin büyükelçi, konsolos ve eslerine, ilaveten bu organizasyonda emegi geçen herkese, hele hele Türkiye'den bizleri düsünüp, kutlamamizi baklavasiz yapmamiza gönlü el vermeyip baklava yollayan Güllüoglu'na sonsuz tesekkürler.

Not 1: Thy bir süredir ara vermis oldugu Istanbul-Nairobi seferini 2009 yilinda tekrar devreye alacakmis. Yuppppiiiiiiiii...
Not 2: Fotograf makinami götürmüstüm yanimda ama maalesef fotograf çekemedim, daha dogrusu çekmedim. Artik sizin hayal gücünüze birakiyorum.

2 yorum:

Tanya's dedi ki...

Ne güzel olmuş..belki de daha az olunca..özlemle daha çoşkulu kutlanıyordur bayramlar..nice Cumhuriyet Bayramlarına...

Goksu dedi ki...

Ne guzel olmus...yurtdisinda boyle gunlerin tadi baska oluyor sanirim...

Ben yavas yavas Istanbul'a yerlesiyorum, gelirsen mutlaka goruselim:)