25.12.08

Manyok Ögüten Kadinlar

Efendim, sadece gezip, gezdigimi yazip, yazdigimi çektigim fotograflarla besleyip yayinlamiyorum. Ayni zamanda çiziyorum, çizdigimi boyuyorum, boyadigim hosuma giderse evimizin duvarlarina asiyorum.

Cok uzun zaman oldu atelyemin açilisini yapali, ancak Nairobi'de hayat pek bir sosyal geçiyor, dolayisiyla bu uzun süre zarfinda ancak iki tablo takilabildi tuvalime. Birinci tablom aylardir ara vermenin pasini giderdi ancak parmaklarimdan. Ikinci, yani asagidaki tablomdan daha bir memnun kaldim.


Tablonun adi "Manyok Ögüten Kadinlar". Afrikalilar için manyok ekmek anlamina geliyor, yani pek önemli...


Bu arada imzalamayi unutmusum :-).

Not: Yukarida gördügünüz tablom 50x75 cm tuval (simdiye kadar yaptigim en büyük resim) üzerine taa Istanbullardan Afrikalara hiç üsenmeden tasidigim yagli boyalarimla yapilmistir.

Diger bir not: Etopya gezimizi en kisa süre içinde kelimelere döküp blogumda yayimlayacagim...



12 yorum:

Goksu dedi ki...

Cok takdir ediyorum seni ve cook tebrik ediyorum!Afrika senin elinden baska bir guzel!

Zehra Fındıklı dedi ki...

harika...

Nilambara dedi ki...

Çookk beğendim, çok güzel... figürlerdeki yalınlık, renklerdeki sadelik... çok çok güzel... ellerinize sağlık...

figoltx dedi ki...

Desertwind, Zehra.Findikli ve Nilambara,

begendiginize sevindim tablomu.

Güzel yorumlariniza tesekkürler...

Adsız dedi ki...

Canım çok beğendim. Ne zaman bana da yapıp bir tane getireceksin merakla bekliyorum.

Tij

figoltx dedi ki...

Ab, sizin tablolar (annemin ve senin) çoktan hazir nazir Dinard'da bekliyorlar. Yazin gelirken FR'a ugramadan geldigimden getiremedim, ama kayak tatiline bos bavulla gelirseniz sizin de figoltx imzali tablolariniz olur :-). Hangileri artik sen tahmin ediver...

ece arar dedi ki...

ben de çok beğendim... ama header fotoğrafınızı da çok beğendim:))) kıskandım hatta:))))

figoltx dedi ki...

Teskkürler Ece,
Begendigine sevindim resmimi.
Pelikanlari kovalayan fotografima gelince... Nairobi'ye araba ile 2 saat mesafede Nakuru Ulusal Parki'nda sabahin 6'sinda çekildi. Önce sessizce yaklastim, fotograflarini çektim, ardindan çildirip pelikan ve pembe filamingolari kovalamaya basladim, uçsunlar da esim fotograflarini çeksin diye. O arada bende takilmisim görüntüye :-).

Adsız dedi ki...

Şimdi pelikanları uçurtmak için öyle yapmayacaksın. Usulca arkalarına yaklaşık aniden beaööööööö diye avazın çıktığı kadar bağıracaksın ve bu sırada el çırpıp gürültüye katkıda bulunacaksın. Tabii o korku ile uçuşa geçerken kafana tuvaletlerini de yapabilirler. O nedenle pelikan uçurma deneyi öncesi bir şapka edinmekte yarar var.
AQ

figoltx dedi ki...

Hatta yaninda bir kesekagidi bulundurup, aniden sisirip patlatacaksin. Bu arada pelikanlarin eti korkudan pambuk gibi olacak. Hatta hatta arada pelikanlara yaklasip kolunu omzuna atacaksin ve diyeceksin ki "Korkma pelikan kardes, sadece bir sakaydi." Ardindan tekrar kesekagidi patlatmaca. Ta ki pelikanlarin eti terbiye gerektirmeyecek kadar yumusayana kadar. Afiyet olsun...
Bir yerlerden hatirlarsin sanirim bu anlattiklarimi AQ...

Asis dedi ki...

Tablon harika yaaa bende hala çalışıyorum ara ara ama işte zaman pek yok.Bir gün sergi açarsan geleceğim ;)) Kenya da olsa bile...

Şarküteri dedi ki...

Harika, aman imzayı unutmayalım. Ben resim sanatından pek anlamam dediğim gibi ama gözüme iyi gözüktü. Hafif izlenimci gibi.