20.5.10

Paris'te beş büyük ustanın tabloları çalındı

Paris'teki Modern Sanatlar Müzesi'nden Pablo Picasso, Henri Matisse ve diğer bazı büyük ustalara ait 5 tablonun çalındığı açıklandı.

Paris'teki Modern Sanatlar Müzesi'nden Pablo Picasso, Henri Matisse ve diğer bazı büyük ustalara ait 5 tablonun çalındığı açıklandı.

Fransız polisi, çalınan tabloların toplam değerinin 500 milyon euro (618 milyon dolar) dolayında olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

Tabloların dün gece saatlerinde yerlerinden alındığı ve bu sabah kayıp olduklarının bilidirildiği açıklandı.

Eyfel Kulesinin karşı yakasında, Sen nehrinin kıyısında bulunan Modern Sanatlar Müzesi, kordon altında tutuluyor.

Çalınan tablolarin;


Pablo Picasso'nun Le pigeon aux petits pois,

Henri Matisse'in La pastorale,

Georges Braque'ın L'Olivier près de l'Estaque,,
Amedeo Modigliani'nin La femme à l'éventail,

ve Fernand Léger'nin Nature morte aux chandeliers adli eserleri oldugu belirtiliyor.

Paris Modern Sanatlar Müzesi yetkililerinin, hırsızlığı, bu sabah bir pencere ve kilidin kırılmış halde bulunmasıyla ortaya çıkardıkları bildirildi.

AP Haber Ajansı, Paris savcılığına dayanarak, güvenlik kameralarında, tek başına hareket eden maskeli bir şahsın pencereden müzeye girdiğini ve tabloları alıp çıktığını gösteren görüntüler bulunduğunu belirtti.


Haber kaynak: Hürriyet, Dünya Haber, 21 Mayis 2010

4 yorum:

Asis dedi ki...

Bu sabah ben de gazetede okudum iş yerinde,şimdi güvenlik artırılmış..hani hep bizde olur ya böyle şeyler demek avrupa da da oluyormuş.sevgiler Figencim

mamila dedi ki...

Bende haberlerde duymuştum.Matisse ve modigliani çok beğendiğim ve çalışmalarından esinlendiğim ressamlar. Avrupa'da olması benide şaşırttı. İstanbul'dan çook sevgiler.

Asis dedi ki...

Sevgiler :) bol keyifli bir haftasonu dileğimle...

figoltx dedi ki...

Uzun yillar önce Amerika'da ki benzer kirsizligin failleri henüz bulunamamis. Bu tür tablolar ulu orta satilamayacagi için mafyöz kolleksiyonerler tarafindan planlandigi düsünülüyor benzeri hirsizliklarin. Umarim bulunurlar...