25.1.12

Fransa'da erken bahar...

İbrahim Karamemet’in “AFRİKA'YA BAKIŞ” temalı fotoğraf sergisinin bu kadar reklamı yeter.




Ben yeni yazı yazana kadar zaten sergi de 19 Ocak'da bitmiş. Evet, 15 gündür yazmamışım. Ama nedenim var.

Fransa seyahatimiz dolayısıyla 15 günlüğüne blog molası verdim. Bu kış günü Nairobi'nin o insanı sımcıcak sarmalayan havası bırakılıp da Fransa'nın soğuğuna gidilir mi diye düşünüyorsunuz sanırım. Haklısınız ancak Yves'in annesinin sağlık problemleri dolayısıyla Fransa'daydık. Seyahatmiş gibi ama değil. Anneyle bol bol haşır neşir olduk, ona moral vermeye çalıştık. Umarım tez vakitte tedaviye bünyesi cevap verir ve o eski güzel aktif günlerine geri döner.


Fransa'da kaldığımız dönemde hava ılıktı. Gerçi Manş Denizi'ndeki Gulf Stream'in de havanın ılık olmasında payı var sanırım. Evimizin kaloriferi bir gün önceden yakılmış olduğundan o da sıcaktı. Bu ılıman iklime aldanan normal koşullarda Mart ayında çiçeklenen bahçedeki kamelyalar tomurcuğa durmuş, hatta bazıları çiçek bile açmıştıe. Umarım hava don yapmaz ve kamelyaların üzeri her yıl olduğu gibi silme (canım annemin deyişiyle -pıtrak gibi) çiçekle bezenir.



Umutmayın sakın! Hayatta en önemli zenginliğimiz sağlığımız. Bunu ya biz ya da yakınlarımızdaki birileri kaybedince fark ediyoruz. Kaybedince de tekrar bulması hayli zor. Bu durumda ne yapacağız? Sağlığımıza sahip çıkacağız...


Nairobi'den sevgiler...

4 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

Allah en kısa zamanda şifa verir umarım. fransa soğuk değil mi aslında. bende de var o çiçekten bbahçede ama açmadı daha. soğuktan..

figoltx dedi ki...

Teşekkürler Buket. Evet, Fransa genelde soğuk oluyor kışları ama Manş Denizi'ne kıyı bölgesi gulf stream'in (akıntısı) getirisiyle diğer yerlere göre sanki biraz daha ılıman geçiyor. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Figen`cim haklisin saglik gibisi yok.Cicekler ne kadar güzel gözüküyorlar gercekten bahar gibi.Bizde de iliman hava ama bu hafta kar bekleniyor.Cook sevgilerimle öpüyorum.
Asis

figoltx dedi ki...

Asis Nairobi'nin sıcacık havası döner dönmez ilaç gibi geldi. Sevgiler buralardan...